BMW 520d xDrive е пъргаво и стабилно, вози комфортно и

...
 
BMW 520d xDrive е пъргаво и стабилно, вози комфортно и
Коментари Харесай

Изборът на пестеливите шефове

  BMW 520d xDrive е пъргаво и устойчиво, вози удобно и харчи малко
Турбодизелов мотор с 4 цилиндъра вместо голям бензинов V12, общоприети амортисьори вместо въздушно окачване, Серия 5 вместо Серия 7. Днес шефовете пестят от всичко. Дори и от лукса в колите си. В предишното заможните господа всеобщо избираха удължената лимузина BMW 760Li, само че през днешния ден от ден на ден от предприемачите се задоволяват и с по-малката Серия 5, а най-пестеливите шефове даже я поръчват с 2,0-литровия 4-цилиндров турбодизелов мотор. Новият седан BMW 520d се тегли от „ скромните ” 190 к.с. Сигурно смятате, че шефовете са се лишили от удоволствието да карат или да се возят в по-скъпа кола с цел да получите нарастване на заплатата. Всъщност изобщо не е по този начин. Просто новото BMW 520d xDrive е пъргаво и устойчиво на пътя, и вози толкоз удобно, че обезсмисля нуждата от доста по-скъпата Серия 7. Освен това, в случай че шофирате, спазвайки рестриктивните мерки на скоростта по пътищата, BMW 520d xDrive харчи приблизително към 5-6 литра дизел на 100 км.

 
 Дизайнът на новата Серия 5 се разграничава доста от предшественика и наподобява на новата Серия 7. Дизайнът на новата Серия 5 се разграничава доста от предшественика и наподобява на новата Серия 7.
 

Новия седан Серия 5 със заводското означение G30 е по-голям от предходния модел с дължина 4,94 м и междуосие 2,98 м. Моделът е основан на платформата на Серия 7. Използваните алуминиеви и магнезиеви сплави са понижи тежестта със 100 кг. Седмото потомство на седана BMW Серия 5 е спортно, елегантно и стилно. „ Петицата ” има рекордно невисок коефициент на челно противодействие от едвам 0,22.

На външен тип новото BMW Серия 5 се разграничава доста от предшественика си, само че мощно прилича новата Серия 7. Моделът резервира присъщия за марката профил с дълъг похлупак и изтеглен обратно салон. Фирмената бъбрековидна радиаторна решетка е малко по-голяма, а фаровете са издължени и стартират още от решетката. Светлините са изцяло светодиодни още от базовата версия. Приликата със 7-а серия се акцентира от вентилационните отвори в предните калници, само че все пак Серия 5 се отличава с по-хармонични пропорции и наподобява по едно и също време спортна и елегантна. Извивките на задните стойки на покрива, релефните профилни стени, огромните фарове и задните L-образни светлини са типични за BMW.

 
 В салона централната подпора е ориентирана към лидера, а на таблото доминират хоризонтални линии. В салона централната подпора е ориентирана към лидера, а на таблото доминират хоризонтални линии.
 

В новата Серия 5 царува първокласна атмосфера, въпреки да отстъпва на моделите от по-високите серии. Просторният интериор е обзаведен с качествени материи и изпъква с внимание към детайла. Екранът на мултимедийната система iDrive е 10,25-инчов, а самата мултимедия може да разпознава жестове. Стартовото съоръжение на BMW 520d е доста богато и изцяло подхожда на един бизнес седан. Моделът разполага с цялостен електрически пакет, климатроник, датчици за дъжд и светлина, аудиосистема, връзка Bluetooth, адаптивен круйз-контрол със система за автоматизирано задействане на спирачките при заплаха от конфликт. За сигурността на пасажерите се грижи електронна система за стабилизация и надзор на налягането в гумите. Списъкът от варианти е дълъг, само че най-впечатляващата е функционалността за отдалечено самостоятелно паркиране, която се ръководи от ключа, като лидерът е отвън колата, а тя се намества сама на свободното място в под земята паркинг или излиза от стеснен гараж да вземем за пример.

 
 На задните седалки могат да седнат даже трима пасажери, има задоволително място за краката и над главите. На задните седалки могат да седнат даже трима пасажери, има задоволително място за краката и над главите.
 

Освен това се предлага и система за самостоятелно придвижване, която държи колата в лентата и съблюдава заложеното разстояние до колите начело със скорост до 210 км/ч. Пътниците могат да се поглезят с 4-зонален климатроник, Wi-Fi, камери за 360-градусов кръгообразен преглед и от птичи взор, 1400-ватова аудиосистема и други

Предните седалки на BMW 520d са с усъвършенствани странични опори, само че са меки и комфортни. Те са оборудвани с електрическо контролиране и отопление, а като алтернатива се предлага и вентилация с функционалност за масаж. В двата централни подлакътника има кутия за предмети. На втория ред е увеличено пространството за краката, а мястото над главите е на равнището на предшественика. На задната седалка могат да седнат даже трима пасажери, като пространството не е лимитирано. Обемът на багажника е 530 л, а капакът може да бъде със сензорно електрическо отваряне.

 
 За по-пунктуално разказване на завоите седанът е екипиран със система за завиване и на задните колела. За по-пунктуално разказване на завоите седанът е екипиран със система за завиване и на задните колела.
 

Под предния похлупак на BMW 520d е прикрит 2,0-литров 4-цилиндров турбодизел, който се отличава с доста положително развиване на въртящия миг и дружно с 8-степенната автоматизирана скоростна кутия подсигурява повече динамичност още при постигане на 1750 об/мин. Агрегатът работи умерено и уравновесено, без осезателен звук даже във високите оборотни режими. Ускорението от място до 100 км/ч лишава единствено 5,4 секунди, а при умерено шофиране на междуселищен път разходът се укротява в границите на 5,5 л/100 км, което е отлична стойност за автомобил с тегло 1800 кг. Новото BMW 520d е един превъзходен избор, изключително със задвижване на четирите колела от системата xDrive. Тя е потребна както през зимата, по този начин и за по-добро сцерление.

 
 Ускорението от място до 100 км/ч лишава единствено 7,6 секунди, а разходът е в границите на 5,5 л/100 км. Ускорението от място до 100 км/ч лишава единствено 7,6 секунди, а разходът е в границите на 5,5 л/100 км.
 

„ Петицата ” показва чудесно сцепление и устойчиво пътно държание. Кормилното ръководство е  още по-остро и тъкмо, тъй че да дава отлична противоположна връзка с пътя. За по-пунктуално разказване на завоите седанът е екипиран със система за завиване на задните колела, която е нова алтернатива за модела. За да се радвате на удобно возене, можете да изберете и адаптивни амортисьори, които разрешават фрапантно да се промени характера на колата. В удобен режим те вършат колата да вози доста меко, а в състезателен режим вози твърдо, което оказва помощ за понижаване на наклона на каросерията в завоите. Подобрената изолираност на шума не позволява никакви разстройства в салона, което се усеща изключително при високи скорости.

 
 Задните светлини са L-образни и продълговати, а в капака на багажника е интегриран дребен спойлер. Задните светлини са L-образни и продълговати, а в капака на багажника е интегриран дребен спойлер.
 

BMW 520d xDrive

2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор

8-степенна автоматизирана скоростна кутия Steptronic

190 к.с. оптималната мощ при 4000 об/мин

400 Нм въртящ миг при 1750-2500 об/мин

7,6 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

232 км/ч оптималната скорост

4,9 л/100 км междинен разход на дизел

129 г/км излъчвания на СО2

105 550 лв. цена на модела

Виж всички публикации от Денислав Стоянов-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР